Display en POS materiaal:
De voordelen van hout + voorbeeldenDe voordelen van hout in display en POSW

anneer u een point-of-sale display oplossing overweegt, is het goed na te denken over het materiaalgebruik.

Er zijn veel verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van de materialen. Hout is een veelzijdig materiaal dat gebruikt wordt voor het maken van meubels en andere interieur toepassingen. Het is bijzonder geschikt als display materiaal.

Laten we eens kijken naar de voordelen van hout voor de realisatie POS display:

Voor je verder gaat

Door verbeelding aan industriële knowhow te koppelen, creëert en maakt team PILOTES permanente en multi-materiaal point-of-sale oplossingen en meubilair, 100%-op-maat van de unieke, in-store of merchandising projecten van merkfabrikanten en retail.

Met innovatief en functioneel ontwerp bevorderen we de situaties rond de daad van het kopen. Ons doel is om de zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van het productaanbod te sublimeren met eenvoudig, relevant en effectief display.

Als familiebedrijf sinds 1996, bieden we tegelijk sterke ecologische en maatschappelijke meerwaarde.

1. Mechanische sterkte

De materiaalkeuze wordt bepaald door de capaciteit van POS display om de functies uit te voeren waarvoor het is ontworpen. Daarom gebruiken we hout allereerst voor zijn stevigheid, in het bijzonder voor presentatie van zware artikelen ...

Houten POS vloerdisplay voor een whisky assortiment
Houten gondelhoofd Milka
Houten POS vloerdisplay

2. Natuurlijk mooi

Wanneer je hout kiest als materiaal kies je voor een 'natuurlijk' product. Verkies gecertificeerd hout van een verantwoorde herkomst met FSC-keurmerk voor een duurzame, natuurlijke eco uitstraling.

POS vloerdisplay Biotona
POS toonbankdisplay Santarome
POS toonbankdisplay Durance

3. De symboliek van natuurlijk hout

Als consumenten shoppen in een fysieke winkel, focussen ze op de visuele beleving en de presentatie van de koopwaar. Kleur en materiaalgebruik is het eerste wat hen opvalt. Het roept een bepaalde sfeer op, creërt samenhang en contrast, onderstreept een verhaal of de identiteit van een product of merk - het creëert gewenste associaties en verwachtingen, activeert herinneringen, gevoelens en emoties.

Natuurlijk hout is het ideale sfeer element. Het geeft een warme, verfijnde en kwalitatieve uitstraling. Hout wordt geassociëerd met aarde, ruwheid en landelijke eenvoud. Daardoor roept hout een authentiek en ambachtelijk gevoel op.

Het is een goede keuze voor producten die kwaliteit, standvastigheid, traditie, ervaring en vakmanschap beloven. Hout wordt vaak ingezet als we een ‘back to the roots’ of gezellig gevoel willen meegeven aan de consument.

Verwant artikel: Hoe beïnvloeden de kleuren van POS display koopgedrag?

Classic Malts Plint
Degustatie set Brown Forman
POS degustatie plint Aberlour

4. Tijdloze charme

Gecombineerd met andere nobele materialen, zoals metaal of kunststof, kan natuurlijk of gecoat hout zorgen voor een een strakke, tijdloze uitstaling.

POS vloerdisplay Orange
POS communicatie Sunbrella
Vloerdisplay Bulleit, metaal en natuurlijk hout

5. Een veelzijdig materiaal

De voordelen van hout in display en POS Voor diverse display toepassingen gebruiken we spaanplaat, MDF, multiplex, natuurlijk hout, of andere houten.

Een spaanplaat bestaat uit samen gelijmd en gedrukte houtsplinters.

MDF wordt opgebouwd uit houtvezels die worden samengeperst.

Multiplex (of triplex) is een composietmateriaal dat is opgebouwd uit een aantal kruiselings op elkaar verlijmde lagen.

Luxueus natuurlijk hout wordt gebruikt om een accent te leggen.

Natuurlijk hout leent zich uitstekend om onbewerkt gebruikt te worden, al dan niet met een olie verstevigd of gekleurd. Op die manier bekomen we een ruwe of stoere uitstraling, een eco atmosfeer, of een authentieke vintage look.

Of de hout onderdelen worden met een fineerlaag, melamine of coating afgewerkt. Zo krijgen de materialen een strakke look.


Hebben de voordelen van het gebruik van hout in POS display uw interesse gewekt? Contacteer ons vandaag nog, we bespreken graag de mogelijkheden voor jouw product.

Datum: Aug. 2020 — bh