ECO DESIGN


Vanuit de zorg om het milieu en de bewustwording van onze invloed daarop, houden we bij het ontwerpen van onze materialen en oplossingen rekening met hun impact tijdens de hele levenscyclus.

Een aangepast productdesign draagt bij tot een lange levensduur en vergemakkelijkt hergebruik. Minimale voetafdruk en duurzaamheid zijn de leidraden voor onze ontwerpers en ingenieurs. Onze aanpak bestrijkt de verschillende stadia van onze productieketen.

STROOMOPWAARTS: Omtrent onze ecodesign strategieën, ervaringen uitwisselen en in dialoog gaan met onze toeleveranciers en industriële partners.

INTERN: Onze ecodesign strategieën versterken en respecteren.

STROOMAFWAARTS: Onze klanten ontwerpen bieden met verhoogde milieuwaarde.

ONZE AANPAK
Om te komen tot een goed ecodesign bepalen we samen met u alle uitgangspunten en randvoorwaarden.

  • Optimalisatie van gewicht en grondstoffen
  • Voorkeur voor gerecyclede materialen en recyclebaarheid
  • Verminderen van productie gerelateerd afval
  • Volumes en transport minimaliseren
  • Materialen aanpassen aan het gebruik en de levensduur
  • Verminderen van het energieverbruik
  • Levenseinde en afvalverwerking anticiperen

Met onze eco-calulator meten we tijdens het ontwerp van een materiaal de impact over de volledige levenscyclus. Deze tool, die in 2011 door ons samen met externe experts werd ontwikkeld, is voortdurend in ontwikkeling en wordt regelmatig bijgewerkt.CHARTER VOOR VERANTWOORD ONDERNEMEN

Bij Pilotes doen we er alles aan om goed-ontworpen oplossingen te bieden die onze planeet respecteren. Duurzaamheid maakt deel uit van ons DNA en speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze activiteiten in de point-of-sale marketing sector. Bij ons weerspiegelt duurzaamheid familiale, ambachtelijke en industriële kernwaarden, en is altijd zinvol.

In 2011 hebben we tenslotte besloten dat we onze materialen niet langer kunnen ontwerpen zonder een vastberaden inzet voor het milieu. Onze bezorgdheid bestrijk de volledige planeet en we erkennen de waarde van alle natuurlijke hulpbronnen. We wensen afval en verspilling te bestrijden, zowel in onze productie strategieën als in onze dagdagelijkse bedrijfsactiviteiten.

Vanuit de waarden van een familiebedrijf, erkennen we vanzelfsprekend de menselijke waarden. We creëren, ontwerpen en produceren met respect voor de natuurlijke hulpbronnen, maar ook met respect voor de mensen - medewerkers, leveranciers en klanten. Het economisch evenwicht dat hieruit volgt, vormt de basis van ons maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Meer dan ons beleid vast te leggen in geschreven regels, streven we naar een grotere betrokkenheid in een participatief beleid, de belangrijke bron van motivatie en creativiteit voor al onze medewerkers.

Samen met onze wens om onze ecologische voetafdruk in onze regio te verkleinen en de regionale economie te stimuleren, zien we de toekomst van ons bedrijf verankerd in een regiostructuur.

ERKENNINGEN EN HOMOLOGATIES

Contacteer ons

Indien u de milieuwaarde van uw retail marketing projecten wenst te verhogen, neem dan contact met ons op en aarzel niet uw ecologische ambities op te nemen in uw creatieve briefing!

Adres

PILOTES (Brussels Office)
Cyriel Buyssestraat 11,
1800 Vilvoorde
U bericht werd verstuurd, dank u!
Deze website maakt gebruik van profiel cookies om anoniem surfgedrag bij te houden.  Privacyverklaring
Ik begrijp het