Pilotes draagt bij tot koolstofneutraliteit en verbindt zich ertoe zijn broeikasgasemissies tegen 2030 met 30% te verminderen.

Als onderdeel van onze inzet tegen klimaatverandering sinds 2013, bedenken onze teams milieuvriendelijke ontwerpen voor duurzame POS-oplossingen. Met extern erkende en voortdurende verbeterde ecodesign methodes streven we ernaar milieu- en klimaatbeslag te vermijden en te verminderen. Om u volledig inzicht te geven in de impact van uw POP-materiaal, analyseren we zijn levenscyclus en berekenen we zijn eco-score ...

... maar het vermijden en verminderen van milieu- en klimaatbelasting is niet hetzelfde als compenseren.

Sinds 2022 hebben we besloten verder bij te dragen tot koolstofneutraliteit. We compenseren een deel van de onvermijdelijke uitstoot van uw POS-materiaal. Ons duurzaamheidsplan levert koolstofkredieten op, gecontroleerd door Bureau Veritas.

Vandaag zijn we trots op onze duurzame samenwerking met EcoTree*. Samen investeren we in het herstel van bossen en biodiversiteit op uitgeputte lokale landbouwgronden.

Met deze initiatieven zetten we samen met jou concrete, lokale stappen tegen koolstofuitstoot.

* EcoTree is onze partner gespecialiseerd in het creƫren, herstellen en behouden van ecosystemen. De missie van EcoTree is het beschermen, verbeteren en vernieuwen van bossen, en het bevorderen van het bewustzijn over biodiversiteit.

In de winter van 2022/2023 zijn 3.437 eiken, douglas sparren en ceders geplant op een gebied van 2,25 hectare in het Langonnet-bos in de regio Morbihan, Bretagne. Dit zal resulteren in het opvangen van 916 ton CO2 eq, gecertificeerd door Bureau Veritas met koolstofkredieten. (Meer hierover).