Pilotes verbindt zich ertoe de milieuprestaties van uw in-store campagnes te analyseren en te verbeteren

Door onze tools te gebruiken, helpen we u om weloverwogen beslissingen te nemen over uw POS-materialen en uw ecologische voetafdruk te verkleinen:

ECO-PLV is onze intern ontwikkelde tool voor levenscyclusanalyse (LCA), speciaal ontworpen voor onze activiteit. Hiermee analyseren we de klimaat- en milieueffecten van POS-materialen door de belangrijkste factoren in elke levensfase te identificeren en te berekenen. Ontwikkeld door onze ingenieurs in 2013 en gecertificeerd door externe specialisten, wordt deze tool voortdurend verbeterd. Interesse om uw projecten te verduurzamen met ECO-PLV? Neem contact met ons op!

SHOP!SKOR is de LCA-tool ontwikkeld door SHOP!Association, onze brancheorganisatie, als standaard voor alle POS-fabrikanten. Gebaseerd op de wetenschappelijk onderbouwde PEF-methode (Product Environmental Footprint). SHOP!SKOR houdt rekening met 16 impactindicatoren, die worden samengevoegd tot één enkele score in micropunten. SHOP!SKOR helpt bij:

  • inzicht in de milieu-impact van POS-materialen doorheen hun levenscyclus.
  • ondersteuning bij materiaalkeuze, afwerkingen, verpakkingen of productieprocessen in herontwerpprojecten.
  • communicatie over de milieuprestaties van POS-materialen of herontwerpinitiatieven, en bewustwording binnen verschillende afdelingen, leveranciers en klanten als onderdeel van een verbeteringsproces.

SHOP!ECO is een ecodesign certificeringsprogramma, ontwikkeld door retail experts en gevalideerd door het milieuagentschap ADEME. Deze norm, gebaseerd op ISO 14001 en de AFAQ-standaard, is specifiek ontwikkeld voor de POS-marketingsector. Ze bevestigt de continue verbetering van de ecodesignprocessen van een POS-fabrikant. Pilotes behaalde deze certificering voor het eerst in 2015 en vernieuwt deze om de twee jaar.

Wil je meer weten over onze eco-ontwerpmethoden? Zijn ecologische duurzaamheid en POP-marketing verenigbaar? Klik onderaan 👇