In 5 stappen naar een succesvol display materiaal,
het traject van idee naar installatie op de winkelvloer


Een display materiaal is per definitie een contextuele oplossing met een duidelijk doel: de aandacht van winkelbezoekers trekken. Dat wist u natuurlijk al. Deze winkelcommunicatie moet dus impactvol zijn, het belangrijkste voordeel van een 100% op maat gemaakt, goed ontworpen en origineel display materiaal.

Zoals bij alle commerciële meubelen moet de creatie en de merchandising van een display materiaal aangepast worden aan zowel het product als aan het doelpubliek en het merk.

Teneinde te genieten van alle voordelen van elke activiteit, is het maken van een display materiaal een traject ingedeeld in vijf cruciale stappen: van briefing, creatie, technische realisatie, prototyping tot industriële productie.

In dit artikel tonen we u de belangrijkste stappen en alle aspecten waarmee we rekening houden om een display te maken dat met succes voldoet aan de vooropgestelde commerciële en communicatiedoelstellingen. Afhankelijk van de complexiteit kunt u een proces verwachten van gemiddeld drie tot vier maanden voor de installatie van een permanente verkoopdisplay op de werkvloer.

1. Briefing en analyse

Een POS expert die weet te luisteren en u begrijpt, zal de beste oplossingen bieden.

Uw activiteit, de kenmerken van uw product, het onderscheid van uw aanbod ten opzichte van de concurrente, uw merkverhaal, uw doelpubliek, een bepaalde problematiek, een aanpassing aan gewijzigde context ... aan de hand van de nodige inzichten identificeren we de oplossingen die de waarde van uw assortiment op de winkelvloer kunnen verhogen.

Om het succes van de volgende stappen te garanderen, wordt deze fase geformaliseerd in een creatie briefing, die alle verwachtingen en noden opsomt van alle belanghebbenden (marketing, verkoop, aankoop, logistiek, ...).

2. Ideescan en creatie

Een display materiaal is de uitdrukking van uw creatieve kracht! Hoe ontwerpt u een succesvol display dat winkelbezoekers aantrekt, betrekt ... en verkoopt?

Bedenken van originele en gedurfde ideeën, testen van relevante oplossingen, overleggen en verbeteren... deze creatieve fase is de sleutel tot het bedenken van de esthetische elementen die het verschil zullen maken op het verkooppunt.

Tenslotte visualiseren we de ideale POS oplossing en haar kenmerken door middel van grafische voorstellingen (schets, rough, render …).

3. Technisch ontwerp

Nu ziet u al uw ideaal display materiaal tot leven komen. Maar u wenst zeker te zijn van de technische haalbaarheid en randabiliteit? Geen nood! Alle verzamelde informatie wordt nu verwerkt in een industrieel ontwerp.

Wij tekenen alle onderdelen van uw display uit in 3 dimensies op CAD-software (computerondersteund ontwerp). Aangepaste en ingenieuze productieoplossingen, technische handigheden die het verschil maken, en innovatieve en impactvolle materialen ... we blijven doorheen het proces steeds waakzaam over de creatie en alle functionele aspecten.

Tenslotte bezorgen we u een volledig dossier met alle technische specificaties van het concept: plannen met afmetingen, stanstekeningen voor bedrukkingen, lijst van onderdelen en materialen, assemblages, verpakking, kosten, levertermijnen en de milieu impact van het display materiaal.

4. Prototyping en valideren

Prototyping is het materialiseren van een beloftevol idee. Een pilootproduct wordt op waar formaat gerealiseerd in eigen atelier, precies volgens het ontwerp en voorzien van alle technische en functionele kenmerken.

Door het tastbaar te maken is het concept makkelijker te evalueren: esthetiek, vormen en kleuren, bedrukking, assemblages, stevigheid, stabiliteit, afwerking en kwaliteit, interactie met de gepresenteerde artikelen, enz.

Zelfs in dit stadium komen we soms tot nieuwe inzichten en verbeteringen. Het productiedossier wordt gecorrigeerd met uw feedback en suggesties alvorens het project te valideren, de brug naar kwalitatieve industriële productie.

5. Productie

Kwalitatieve productie binnen de afgesproken levertermijnen is het resultaat van alle voorgaande voorbereidingen.

Als bouwer van multi-materiaal POS oplossingen bieden wij u een modern en reactief machinepark met onbeperkte mogelijkheden voor verwerking van metaal, kunststof, hout, glas, enz.

We organiseren het productieproces, we produceren een eerste seriemodel van elk onderdeel en controleren de conformiteit, we controleren de goede voortgang en waken over de planning en de kwaliteit van uitvoering, we organiseren de assemblage, ...

Een display materiaal is zo succesvol als de kwaliteit van installatie op de winkelvloer. Deze laatste stap, de logistiek, moet ook geanticipeerd worden!

Tot slot voeren we een evaluatie uit om onze prestaties voortdurend te verbeteren.

Datum: Aug. 2020

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden of wenst u een display te laten maken? Wij helpen u graag verder voor de ontwikkeling van uw POS display, uw commercieel meubilair of uw merchandising oplossing. Waarom niet profiteren van onze jarenlange ervaring en expertise? Neem nu contact met ons op!

Deze website maakt gebruik van profiel cookies om anoniem surfgedrag bij te houden.  Privacyverklaring

Ik begrijp het