POS display: denk materialen!


H

out, metaal, kunststof, glas, touw, textiel of leder ... materiaalaccenten, contrast, textuur ... ze beïnvloeden winkelbezoekers op vele manieren.

Zorgvuldige materiaalkeuze van POS display zorgt ervoor dat een merk uitstijgt boven de het visuele rumoer van de winkel. Of verankert een buitengewone herinnering in de hoofd van uw winkelbezoekers!

POS display uitgevoerd in hout, leder, glas en kunststof

Zet uw meest creatieve beentje voor!

Uw POS display is de uitdrukking van uw creatieve verbeelding. Het display voor uw merk of product wil vooral niet saai zijn! Materialen kunnen suggereren, inspireren of een vleugje authenticiteit toevoegen. Ze kunnen vakmanschap, waarde, emoties en betekenis opwekken. Sommige materialen staan voor weelde, extravagantie of dynamiek. Anderen stralen warmte en verlangen uit, of zuiverheid en duurzaamheid. Een detail van de verpakking kan inspireren om de juiste sfeer te bereiken.

Sommige POS display zouden niet succesvol zijn zonder de juiste verlichting op het gepresenteerde gamma. Of verlichting kan helpen om de materialen en kleuren te doen knallen!

Een goedgekozen materiaal-mix, afgestemd op het DNA van het merk, dompelt de shopper onbewust onder in de leefwereld van het product. Of het product medium, high-end of luxueus is, de coherente kleuren en materialen, die relevant zijn voor de uitstraling, maakt POS display effectief voor uw doelgroep.

Gewenste houdbaarheid en duurzaamheid

Naast een onderscheidende visuele ervaring, kan materiaalkeuze u helpen te voldoen aan een aantal minder emotionele, meer technische doelstellingen en voorwaarden die worden opgelegd door de context. Let onder meer op de beoogde levensduur die een display geacht wordt te hebben, zonder dat herstelling nodig is onder omstandigheden van normaal gebruik in de beoogde winkelformule.

Promotioneel POS display, soms ook wel een kartonnen display genoemd, wordt ingezet ter ondersteuning van marketing- en communicatieactiviteiten rond productlanceringen of seizoensgebonden promoties. Het is bedoeld om het aanbod over een korte periode te presenteren, meestal tussen één week en een maand.

Duurzame, meer nobele materialen, zoals hout, metaal of kunststof, worden verkozen voor permanent POS display, meestal vaste winkelinrichting, winkelrekken of on-shelf materialen die bedoeld zijn om permanent in de winkels te blijven, en semipermanent POS display, zoals een vloerdisplay en toonbankdisplay, die bedoeld zijn voor een tijdsgebonden gebruik tussen drie maanden en drie jaar.

Gewenste sterkte, gebruik en gewichtsbeperkingen van de uitgestalde producten

Steeds met de doelstelling de hoeveelheid verbruikte materialen te verminderen (en dus de kosten te drukken), wordt de materiaalkeuze bepaald door de capaciteit van een POS display om de functies uit te voeren waarvoor het is ontworpen. Het gewicht van de uitgestalde producten en gebruiksstress worden zorgvuldig overwogen bij de ontwikkeling van het ontwerp, de structuur, de assemblages en de materiaalkeuze.

Geef uw POS producent waar mogelijk fysieke producten om te testen op prototypes. We laten zwaardere producten meerdere dagen op een prototype staan om er zeker van te zijn dat deze het gewicht draagt!

Ook is het van belang dat de winkelbezoeker een product probleemloos uit een display kan halen, altijd in onberispelijke staat, ook al werd deze reeds vele malen geleegd en heraangevuld.

Bijzonderheden van de installatie en de winkelomgeving

Door POS display plano te verpakken kan aanzienlijk bespaard worden op logistieke kosten (stockage, transport, ...). We voorzien ze met duidelijke assemblage instructies. Wordt de finale assemblage tenslotte uitgevoerd door winkelmedewerkers of ervaren merchandisers? Let erop dat sommige materialen en assemblages beter aangepast zij aan de moeilijkste voorwaarden.

Een etalage animatie hoeft niet te worden ontwikkeld om intensief gebruik te weerstaan. Maar op een zonnige dag bereiken sommige winkeletalages temperaturen van wel 100 graden, waardoor verlijmde assemblages, kunststoffen, prints en kleuren onder stress komen te staan.

De context van de beoogde winkelformule, de gebruiksintensiteit en het verwachte toezicht worden in aanmerking genomen bij de keuze van de materialen. Weerstand tegen weersomstandigheden wordt overwogen voor POS display dat buiten gebruikt wordt.

Naleven van normen en voorschriften

Sommige winkelcentra, vooral deze in luchthaventerminals, hebben veiligheidsstrategieën ontwikkeld voor materialen die in POS display verwerkt worden. De belangrijkste beantwoorden aan de EU-classificatienorm 13501-1, waarbij materialen in 7 klassen worden gerangschikt ivm. hun brandgedrag.

Ecodesign en recyclage

Zonder afbreuk te doen aan de doeltreffendheid en wenselijkheid van POS display, streeft ecodesign ernaar alle voorwaarden te verenigen om de milieueffecten van de initiatieven te verminderen, om grondstoffen te recycleren of te hergebruiken, waarbij ook rekening wordt gehouden met verlenging van de gebruiksduur.

De inspanningen van de POS producenten hebben geleid tot een aantal operationele aanbevelingen voor ecodesign van POS display, onder meer:

  • vermindering van de hoeveelheid verwerkte materialen voor dezelfde (communicatie) doeltreffendheid
  • voorkeur voor gerecycleerde en recycleerbare materialen
  • rekening houden met diverse milieueffecten van de gebruikte materialen
  • demontage instructies om het sorteren en het recyclen te vergemakkelijken
  • voorzien van herstel en na-verkoop diensten

Welke materialen worden gebruikt voor een permanente POS display?

Vanaf het vroegste stadium van het ontwikkelingsproces begeleidt uw POS producent u bij de selectie van materialen en fabricageprocessen. We vermelden enkele van de meest gebruikte materialen:

Metaal

Alle soorten metaal, die bekend staan om hun stevigheid en duurzaamheid, worden gebruikt om solide, soms onzichtbare, structuren te creëren. Epoxy afwerking wordt gebruikt om deze onderdelen te beschermen en te verfraaien.

Kunststoffen

PMMA, PS, PC, ABS, PE, PET zijn kunststoffen met verschillende kenmerken op het gebied van weerstand, sterkte en transparantie. Ze zijn er in alle afwerkingen: kleurloos, doorschijnend, diffuus, mat, glanzend of satijn, ... om er maar enkele te noemen.

Hout

Hout wordt gebruikt voor zijn stevigheid, maar vooral voor zijn luxe en warme uitstraling. Hout kan worden vernist, gelakt of gecoat met een decor, zoals folie, melamine, laminaat of fineer.Hebben de voordelen van POS display uw interesse gewekt? Neem nu contact op, we bespreken graag de mogelijkheden voor uw product.

Datum: Juli 2020Deze website maakt gebruik van profiel cookies om anoniem surfgedrag bij te houden.  Privacyverklaring

Ik begrijp het